Eerste week werken bij Het Minapre Hotel 24-08-2014/31-08-2014

Zondag stond er weer een hele dag reizen op me te wachten, eerst met de trein van Seymour naar Melbourne, dan van Melbourne naar Ballarat en daarna met de bus naar Lascelles. Lascelles zelf heeft maar 24 inwoners en er is eigenlijk niks anders te doen dan het hotel. Het Minapre hotel is een klein hotel met een campingterrein, een pub, een restaurant, een kleine supermarkt en een drankwinkel. Ik sta voornamelijk in de bar maar als er iemand komt voor iets anders ben ik ook daar verantwoordelijk voor.

Toen ik hier zondag aankwam hadden de jongeren de dag ervoor een 21ste verjaardag gehad en waren niet gestopt met drinken. Zo zat dat ze waren heb ik wel een warm welkom gehad 🙂 Ik mocht die avond drinken op de kosten van de baas dus deed gezellig mee. De dag erna begon het werk voor mij.

Het is geen moeilijk werk om te doen maar er komt wel veel bij kijken omdat het zo veel verschillende dingen zijn. Gelukkig begin ik het allemaal te begrijpen. Het is wel totaal anders als in nederland. Zolang iedereen zijn geld op de bar heeft liggen en zijn of haar glas leeg is, vul je het glas en pak je zelf het geld. Soms pakken ze zelf al wat te drinken als ik even snel wat anders aan het doen ben en dan zeggen ze dat als ik terug ben zodat ik dan het af kan rekenen.

Doordeweeks is het vrij rustig en is er niet veel te doen maar het weekend is erg gezellig. Vrijdag was ik uitgenodigd om bij mensen thuis te komen om rond het vuur te zitten en wat te drinken. Zo met wat minder mensen gezellig rond het vuur leer je ze toch wat beter kennen dan in de pub. Zaterdags was er weer een 21ste verjaardag en was het erg druk in de bar. Met wat stressen en veel op en neer rennen voor vragen was het een geslaagde avond! Na het werk heb ik nog gezellig wat gedronken met de feestgangers en zondag was het voetbalteam in de pub die net hun laatste wedstrijd hadden gehad. Na het werk ben ik bij hun gaan zitten, wat drinken en wat spellen gedaan. Wat mij betreft een geslaagd eerste weekend! Op naar week twee.

2 thoughts on “Eerste week werken bij Het Minapre Hotel 24-08-2014/31-08-2014

    • Ja dat klopt, het werk is beter. De mensen hier maken het nog beter 🙂 het gaat inderdaad alweer snel, nog 3 weekjes!!

Reacties zijn gesloten.