tweede en derde week werken bij chapman hill 08-08-2014/23-08-2014

DSCN0504De tweede week heb ik niet veel anders gedaan dan de eerste week. Het weer was niet geweldig en ik heb veel binnen gewerkt. Vooral schoonmaken, wassen, olijfolie bottelen en koken. Vrijdags was het wel mooi weer en heb ik veel buiten gewerkt, in de ochtend heb ik de groentetuin klaargemaakt voor gebruik en in de middag heb ik de jongens geholpen met bomen kappen en alles verbranden. Leuk hoor, fikkie stoken!

Helaas kreeg ik vrijdags te horen dat ik ook hier niet kon blijven werken. Ze hadden tot de vrijdag erop werk voor mij en daarna hield het op. Wel kon ik daarna nog blijven tot ik ander werk had gevonden. Dus ik kon weer op zoek naar werk. Het duurde langer als de vorige keer maar na een paar telefoontjes en mailtjes had ik weer werk gevonden! Dit keer in een hotelletje in de outback als barpersoneel en all-rounder. Hopelijk is het zo leuk als ik op dit moment denk en michelle (de eigenaar) wist me al te vertellen dat ik op een goed moment kom en dat er binnenkort een muziekfestival is. Klinkt super 🙂

De tweede week was tegenover de eerste en tweede week compleet anders. De maandag heb ik nog wel veel huishoudwerk gedaan maar vanaf dinsdag gingen we aan de slag met de schapen en lammeren. Dit hield in dat de lammeren werden gevaccineerd, hun staarten werden afgeknipt, wat vel rond de staart werd weggeknipt en ze kregen een label door hun oor wat zegd van wie ze zijn en van welk jaar. Aan mij de taak om ze te vaccineren en nadat ze behandeld zijn te desinfecteren en een pijnmedicatie te geven. Dit alles was niet prettig om te zien, de eerste ochtend heb ik even getwijfeld of ik misselijk zal worden maar zover kwam het gelukkig niet.

Mijn locatie .

One thought on “tweede en derde week werken bij chapman hill 08-08-2014/23-08-2014

  1. Hoi Saskia, het lijkt super, maar daarom zeg ik lijkt. De australische schapen worden ook vaak voor UGGS gebruikt. De manier waarop die dieren behandeld worden is uiterst wreed.

Reacties zijn gesloten.