Cursus voor het werken op een ranch in de outback 21-07-2014/25-07-2014

DSCN0459Om daar te komen moesten we zes uur rijden met een busje. Met wat tussenstops om wat te eten en om praktische dingen te regelen hebben we hier uiteindelijk 9 uur over gedaan. Eenmaal op de ranch stond er een lekkere lunch voor ons klaar. Daarna hebben we gelukkig niet veel gedaan, want je bent best moe na zo’n lange reis. Wat papierwerk, verschillende knopen geleerd en whipcracking (geen idee hoe je dat zegt in het nederlands, hahaha). Je moet in ieder geval zo met je zweep slaan dat het een harde knal geeft.

De dag daarna moesten we alweer om 7:00 klaarstaan om paard te gaan rijden. Dit was zo gaaf! Bergen op en af, tussen de bomen door, super mooi uitzicht en we hebben wilde walibies gezien. Na de lunch zijn we quad en motor gaan rijden. Je slipt wel veel weg, geen enkele weg is verhard in het gebied. In de avond hadden we een groot kampvuur met ondergaande zon & daarna mega veel sterren, wauw!

Dag drie alweer. De tijd vliegt. We hebben we hekken leren bouwen inclusief de bomen omzagen en het schors er van af halen. Wat een werk! Van mijn handen was niks meer over. Na het werk kreeg al ik te horen dat er een baan voor mij was gevonden en dat ik om 8 uur kon bellen voor het sollicitatiegesprek. Meteen aangenomen! Gelukkig een zorg minder 🙂

Dag vier hebben we een beetje van alles wat gedaan. We zijn begonnen met hekken repareren en met de trailer achteruit rijden. Daarna hebben wat theorie gehad over de truck, de banden vervangen, en geoefend met 4×4 rijden op een stijle berg. Na de lunch hebben we al het hout van gesloopte hekken verzameld voor een kampvuur voor de laatste avond en zijn we weer bomen om gaan zagen en het schors eraf halen.

Alweer de laatste dag van mijn cursus. Het begon als een mooie dag maar al snel begon het te regenen. Daardoor hebben we veel binnen gedaan, vooral veel opgeruimd en schoongemaakt. Ook dit werk hoort erbij. Nadat het weer Wat beter werd zijn we rond gaan crossen met de quads en motoren op wat ruiger terrein, wat erg leuk was. Daarna hebben we alle quads en motoren schoongemaakt en weggezet. Verder hebben we vooral veel zooi naar de stortplaats gebracht. In de avond hebben we ondanks de regen toch het kampvuur aangemaakt. Toen het droog was zijn we daar ook meteen heengegaan. Na een tijdje begon te onweren, ook erg mooi om te zien van verweg! Toen het eenmaal begon te regenen zijn we naar binnen gegaan.

 

 

Mijn locatie .